OPĆI UVJETI POSLOVANJA I KORIŠTENJA

 

PRAVNE ODREDBE

Opći uvjeti poslovanja i korištenja sastavljeni su u skladu s važećim propisima Republike Hrvatske, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim uvjetima za e-poslovanje. Internet trgovinom www.watsonmedical.eu upravlja Kraftlab d.o.o., Kuhačeva 2, 10000 Zagreb (dalje u tekstu: Kraftlab d.o.o., Trgovac, Organizator).

Kraftlab d.o.o.  ulaže razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta i nepredvidivih situacija u manjem broju slučajeva moguća su odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranici. Kraftlab d.o.o. zadržava pravo otkazivanja narudžbe bez dodatnog objašnjena. Kraftlab d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu opciju za rješavanje nastale situacije. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno u ponudi. Ukoliko su Vam potrebne detaljnije informacije kontaktirajte prodaju Kraftlab d.o.o..

Kraftlab d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale upotrebom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. Kraftlab d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa korisnika usluga i sprečavanje eventualnih zloupotreba.

 

KORISNICI I REGISTRACIJA KORISNIKA

1. Za korištenje pojedinih sadržaja i usluga na ovim stranicama potrebno se prijaviti u sustav pomoću adrese e-pošte, lozinke ili drugih podataka koje ćete navesti u postupku registracije.
2. U postupku registracije i prilikom popunjavanja osobnog profila obvezujete se navesti točne, potpune i važeće podatke.
3. U postupku registracije nije dozvoljeno korištenje imena, nadimaka i naziva koji su u vlasništvu trećih osoba, nezakoniti, štetni, prijeteći, koji zlostavljaju, uznemiravaju, kleveću ili su na bilo koji način štetni djeci i maloljetnicima. Nije dopušteno koristiti se imenima javnih osoba. U slučaju kršenja ovih pravila Kraftlab d.o.o. ima pravo deaktivirati ili izbrisati korisnički račun.
4. Uz svoje ime i prezime zabranjeno je navoditi imena tvrtki, robnih marki ili internetskih stranica.
5. Nije dopušteno registriranje dvaju ili više korisničkih računa u korist jedne pravne ili fizičke osobe.
6. Kraftlab d.o.o. zadržava pravo odbijanja registracije, kao i ukidanja ili uskraćivanja mogućnosti daljnjeg korištenja korisničkog računa na koji je korisnik registriran u slučaju kada korisnik na bilo koji način krši Opće uvjete ili na neki drugi način usporava ili ometa rad stranice. Kraftlab d.o.o. zadržava pravo poduzimanja odgovarajućih mjera protiv takvih korisnika.
7. U postupku registracije Kraftlab d.o.o. će prikupljati određene osobne podatke koji podliježu Općim uvjetima zaštite osobnih podataka.
Registracijom Posjetitelj postaje Korisnik. Posjetitelj ili Korisnik obavljenom kupnjom postaje Kupac. Ovi Opći uvjeti poslovanja i korištenja definiraju prava i obveze Posjetitelja, Korisnika i Kupca te poslovni odnos između Trgovca Posjetitelja, Korisnika i Kupca proizvoda iz ponude internet trgovine.

 

GARANCIJA PRIVATNOSTI

Kraftlab d.o.o. obvezuje se da će čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših posjetilaca i kupaca, u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (Narodne novine br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009). Svi zaposlenici Kraftlab d.o.o. i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštovati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo posjetioce i kupce o načinu korištenja tih podataka. Osobni podaci kupaca spremljeni su u informatičkom sustavu tvrtke Kraftlab d.o.o. i čuvaju se na sigurnom mjestu, a dostupni su samo zaposlenicima Kraftlab d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Uporaba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija i obavještavanje korisnika o novostima i dostupnim pogodnostima. Kraftlab d.o.o. garantira da osobni podaci korisnika web stranice www.watsonmedical.eu neće nikada biti dani na uvid i upotrebu trećoj strani bez prethodne izričite suglasnosti korisnika. Ovo se ne odnosi na zahtjeve za uvid u podatke od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe kontrole poslovanja. Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka i dajete izričitu suglasnost da Kraftlab d.o.o. može, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN br. 103/2003 i 118/2006) i Zakona o elektroničkoj trgovini (NN br. br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009), obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe svojih evidencija i pružanja usluga obavještavanja o novim proizvodima i uslugama. Kraftlab d.o.o. svoju obvezu čuvanja Vaše privatnosti shvaća veoma ozbiljno. Posjetom naše stranice i/ili registracijom prihvaćate i suglasni ste s praksom opisanom u našim Općim uvjetima zaštite podataka.

 

PRISTUP INFORMACIJAMA

Trgovac se obvezuje, da će korisnicima uvijek biti na raspolaganju:
• podaci o identitetu poduzeća (ime i mjesto obavljanja poslovne djelatnosti, broj registra)
• podaci o kontaktu koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju s Trgovcem (e-mail adresa, telefon)
• informacije o bitnim karakteristikama proizvoda iz internetske trgovine
• način i uvjeti dostave proizvoda
• informacije o načinu plaćanja
• informacije o roku trajanja ponuda iz internet trgovine
• informacije o razdoblju (roku) u kojem je moguće odustati od Ugovora i uvjeti za odustajanje
• informacije o mogućnosti vraćanja proizvoda
• informacije o postupku s pritužbama korisnika i kontakt podacima za odnose i komunikaciju s korisnicima.

 

PONUDA PROIZVODA

Ponuda proizvoda na internet stranici se zbog prirode poslovanja preko interneta povremeno mijenja i ažurira. Zbog toga može doći do pogrešaka. Molimo vas da nas o mogućim pogreškama obavijestite putem email-a [email protected] ili nas nazovite na telefon 01/222 70 70. Pokušati ćemo problem riješiti u što kraćem mogućem roku.
Proizvodi se naručuju elektronskim obrascem, a naručivanje je moguće 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Moguće je i naručivanje putem telefona 01 222 70 70, radnim danon od 8-16h. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučiti će one koje može, a o roku isporuke ostatka će pismenim putem obavijestiti Kupca. Kupac može prihvatiti ili otkazati isporuku preostalih artikala. Ukoliko kupac nema e-mail adresu, bit će obaviješten telefonskim putem.

Ako su proizvodi u internetskoj trgovini već na akciji, odnosno, imaju definiran popust, dodatni popusti na te proizvode ne vrijede. Sustav će u takvom primjeru kupcu ponuditi popust koji će za njega biti povoljniji. Prilikom korištenja kupona za popust, također je moguće koristiti samo jedan kupon („kod“).

 

CJENIK

Online cijena vrijedi za sve korisnike internet trgovine. Sve cijene na internet trgovini su maloprodajne, navedene u kunama i uključuju PDV, osim ako nije izričito napisano drugačije. Trudimo se da stanje i navedene cijene budu usuglašene s ponudom u trgovinama širom Hrvatske, ali zbog dinamičnosti tržišta postoji mogućnost eventualnih odstupanja. Cijene ne sadrže troškove dostave. Cijene vrijede samo za elektronsku narudžbu proizvoda putem internet trgovine. Dodatni popusti (kuponi) se ne zbrajaju s popustima proizvoda na akciji.

Cijene su važeće u vrijeme obavljanja kupovine i imaju unaprijed određenu vrijednost. Cijene vrijede u slučaju plaćanja putem navedenih metoda plaćanja pod gore navedenim uvjetima. Unatoč naporima da se ažuriraju točni podaci, može se dogoditi da su informacije o cijeni netočne. U tom slučaju, ili u slučaju da se cijena promijenila tijekom obrade narudžbe, Trgovac će:
• obavijestiti Kupca o novim cijenama. U tom slučaju Kupac ima mogućnost promijeniti svoju narudžbu, djelomično ili ju potpuno otkazati, ili potvrditi narudžbu po novim cijenama, sve bez dodatnih troškova: odnosno,
• Kupcu omogućiti odustajanje od kupnje te mu istodobno ponuditi rješenje koji će ići na obostranu korist i zadovoljstvo.

 

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje se može izvršiti:

 

– Uplatom na transakcijski račun trgovca HR2023600001102590862 (Zagrebačka banka).

 

– Plaćanjem gotovinom po primitku pošiljke. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

 

– Kreditnim karticama MasterCard, Maestro, Visa: Maestro (ZABA): jednokratno i obročna otplata 2-6 rata, Visa (ZABA): jednokratno i obročna otplata 2-6 rata, MasterCard (ZABA) : jednokratno i obročna otplata 2-6 rata, Maestro: jednokratno sve banke, Visa: jednokratno sve banke, MasterCard: jednokratno sve banke.

  

 

DOSTAVA

Za sve narudžbe iznad 399 kn dostava je besplatna. Cijena dostave iznosi 35 kn, a trošak snosi kupac. Prilikom dostave pouzećem troškove dostave snosi kupac neovisno o vrijednosti narudžbe.

U slučaju problema prilikom registracije ili naplate, pošaljite poruku s Vašim kontakt telefonom na: [email protected] ili nazovite  na broj telefona 01 / 222 70 70.

Kupac može nakon zaključene narudžbe preuzeti proizvod na navedenu adresu. Proizvod dostavlja poštanska odnosno dostavna služba na kućnu adresu. Trgovac će naručene proizvode dostaviti Kupcu u dogovorenom roku. Rok dostave proizvoda, koji su na zalihama, u pravilu će stići na kućnu adresu u razdoblju od 2 do 5 radnih dana, osim ako kurirska služba na pojedine kućne adrese proizvode dostavlja kasnije. Svaki proizvod iz Internet trgovine je dostupan u razumnom vremenskom roku.

Partner za dostavu je Hrvatska Pošta. Trgovac ima pravo izabrati drugu dostavnu službu ako će ona učinkovitije izvršavati dostavu. Roba je osigurana od gubitka u dostavi.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke (npr. oštećenje ambalaže), Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

 

ODGOVORNOST

Trgovac se trudi osigurati ažurnost i točnost informacija objavljenih na svojim stranicama. Unatoč tome, svojstva proizvoda, vrijeme isporuke ili cijene, mogu se promijeniti tako brzo da dobavljač ne uspije ispraviti podatke na internetskim stranicama pravovremeno. U tom slučaju Kupac će biti obaviješten o promjenama i omogućiti će mu se da odustane od ugovora ili zamijeni naručeni proizvod.

Iako dobavljač nastoji pružiti točne slike o prodajnim artiklima, sve snimljene fotografije su simboličke. Fotografije ne jamče svojstva proizvoda. Trgovac od trenutka slanja pošiljke naručenih proizvoda dostavljaču, ne odgovara za oštećenja, uništenje, gubitak, manjak sadržaja u pošiljci i otvaranje pošiljke. Kupac se mora obratiti dostavnoj službi i započeti postupak reklamacije. Trgovac će zajedno s dostavnom službom učiniti sve da se reklamacija riješi u najkraćem roku.

 

KORIŠTENJE USLUGA I NARUDŽBA

Kupnja putem Internet stranice vrši se tako da korisnik naručuje dostupne proizvode (proizvodi) koje bira na temelju fotografije i osnovnog opisa. Fotografije su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati dostupnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja postavki zaslona računala, razlike u načinima na koje ljudsko oko percipira boje i sl., Kraftlab d.o.o. ne jamči potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama prikazanima na zaslonu računala. Prilikom eventualne reklamacije ne možete se pozvati na fotografiju proizvoda opisima koji podrazumijevaju da se proizvod može razlikovati od slike.

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Narudžbe se obrađuju od ponedjeljka do petka od 09:00 do 15:00 sati. Proizvode birate iz kataloga internetske trgovine www.watsonmedical.eu.

Kraftlab d.o.o. ne odgovara za troškove korištenja računalne opreme i telekomunikacijskih usluga potrebnih za pristup usluzi.

Narudžba proizvoda putem internetske trgovine vrši se elektronskim putem. Klikom miša na ikonu “U košaricu” odabrani proizvod sprema se u potrošačku košaricu. Klikom na ikonu “Pogledajte košaricu” mogu se pregledati svi odabrani proizvodi, klikom na ikonu “Na plaćanje” odlazi se na obrazac za upisivanje podataka za naplatu. Klikom ia ikonu „Naruči“ dovršava se narudžba. Proizvodi su naručeni u trenutku kad prođu cijeli postupak narudžbe.

Stavljanjem proizvoda u košaricu proizvod nije rezerviran.

U obrascu za kupnju postoje dva polja za upis adrese. Ako kupac ispuni samo jedno od njih, podrazumijeva se da je adresa za isporuku jednaka adresi naručitelja/platitelja.

 

KUPOPRODAJNI UGOVOR

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Kraftlab d.o.o. za sklapanje Ugovora koje Kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima prihvaća, čime se smatra da je zaključen Ugovor između Kupca i Kraftlab d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda putem Watson Medical Internet trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada Korisnik odnosno Kupac prihvati ponudu Kraftlab d.o.o.  na jedan od slijedećih načina:

  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik Internet trgovine,
  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik odnosno posjetitelj Internet trgovine,
  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem 01 222 70 70 telefonske linije.

Plaćanjem usluge smatra se da je sklopljen Ugovor između Kraftlab d.o.o. i Kupca.

 

REKLAMACIJE, ODUSTAJANJE OD KUPNJE I VRAĆANJE PROIZVODA

Sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11,7 8/15) i Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) reklamacije vezane za materijalne nedostatke proizvoda, te svi ostali prigovori, mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte:
• Kraftlab d.o.o., Kuhačeva 2, 10000 Zagreb
• e-mail: [email protected]

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od dana primitka proizvoda.
Ukoliko se kupac odluči na jednostrani raskid ugovora, o svojoj odluci je dužan obavijestiti prodavatelja pisanim putem, u navedenom roku, te sam snositi trošak povrata proizvoda prodavatelju. Ovdje možete preuzeti Obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda. Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje ako je bila otpečaćena nakon dostave.

Za povrat kupljenih proizvoda u roku za odustajanje od kupoprodajnog ugovora potrebno je poslati na adresu Trgovca: Artikl treba vratiti u neoštećenoj originalnoj ambalaži, zapakiranog u  kutiji, s priloženim računom i obrascem  pravilno ispunjeni Obrazac za jednostrani raskid ugovora, original računa i kupljeni proizvod

Kupljene proizvode potrebno je vratiti Trgovcu najkasnije u roku 14 dana od obavijesti o raskidu ugovora. Trgovca možete obavijestiti o namjeri vraćanja proizvoda putem e-maila na [email protected] ili telefonski pozivom na broj telefona 01/222 70 70. Kupljene proizvode potrebno je vratiti neoštećene u originalnoj ambalaži i u nepromijenjenoj količini (osim ako su proizvodi uništeni, bez ambalaže ili se njihova količina smanjila bez krivnje Kupca) s priloženim originalom računa i pravilno popunjenim Obrascem. Jedini trošak za Kupca pri povratu proizvoda je trošak dostave Trgovcu.

Ako je paket kojim su stigli proizvodi do Kupca fizički oštećen, u njemu nedostaje sadržaj i paket je otvoren, Kupac treba započeti postupak reklamacije dostavnoj službi.

Kupac ima pravo na povrat proizvoda u slučaju:

  • Isporuke proizvoda koji nije naručen
  • Isporuke proizvoda kojem je istekao rok trajanja
  • Isporuke proizvoda koji ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Za proizvode koji su vraćeni i ustanovljeno je da odgovaraju uvjetima za reklamaciju trgovac će Kupcu najkasnije u roku od 30 dana od primitka proizvoda vratiti uplaćeni iznos ili poslati poklon bon. Iznos se Kupcu vraća na njegov transakcijski račun, a poklon bon se šalje u obliku odobrenog kredita za buduću kupnju.

 

OPĆI UVJETI ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Kraftlab d.o.o. se obvezuje štititi Vašu privatnost i garantira upotrebu ostavljenih informacija u skladu s opisanim uvjetima.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka
Kraftlab d.o.o. poštuje privatnost posjetilaca i prikupljat će podatke o identitetu osoba samo kad su ustupljeni dobrovoljno. Te podatke ćemo koristiti kako bismo udovoljili vašim zahtjevima za informacijama i s vremena na vrijeme, koristit ćemo ih kako bismo bolje razumjeli vaše potrebe. U svezi s tim, povremeno ćemo vaše osobne podatke koristiti kako bismo stupili u kontakt s vama.
Osobni podaci su informacije koje vas identificiraju kao pojedinca: Vaše ime i prezime, e-mail, poštanska adresa i sl. Pružatelj usluga ne prikuplja osobne podatke, osim kada ste vi to omogućili, odnosno kad se složite s time, npr. prilikom naručivanja proizvoda, sudjelovanjem u nekoj od nagradnih igara, kada se pridružite klubu ili se prijavite na e-novosti.
Kraftlab d.o.o. ulaže svoje napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti u potpunosti siguran. Kao posljedica toga, iako Kraftlab d.o.o. ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s Internetske stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Podaci o kreditnim karticama
Podaci o kreditnim karticama Kupca NE NALAZE se u bazi podataka KRAFTLAB d.o.o., već samo i isključivo na serveru banke. KRAFTLAB d.o.o. nema uvid u bankovne podatke Kupca. Djelatnici KRAFTLAB d.o.o. ni u jednom trenutku nemaju pristup broju Vaše kreditne kartice. Dostupan im je samo broj autorizirane transakcije što omogućuje naplatu dogovorene transakcije ili otkazivanje iz razloga dogovorenih s Kupcem. KRAFTLAB d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka. Redovito daje kupcima mogućnost izbora uporabe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje ili brisanja svih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici KRAFTLAB d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Korištenje osobnih podataka
Trgovac može vaše osobne podatke upotrijebiti za:
1. Provjeru i isporuku vaših narudžbi.
2. U tehničke svrhe, poput administracije internet stranice.
3. Pomoći pri sprječavanju prijevara (provjera kreditne kartice).
4. Za pružanje pristupa određenim informacijama ili za opću komunikaciju s vama.
5. Administraciju nagradnih igara ili Watson Well kluba.
6. Vođenje povijesti vaših kupovina.

Sloboda izbora
Vi kontrolirate informacije koje pružate o sebi. Ako ste se odlučili da nećete posredovati neke od informacija pružatelju usluga, onda nećete biti u mogućnosti pristupiti nekim mjestima ili značajkama internet stranice.
Molimo korisnike koji se žele odjaviti iz kluba ili e-vijesti, a to nisu u mogućnosti sami učiniti klikom na odjavu, da nas kontaktiraju na e-mail [email protected] Ako ste promijenili svoje osobne podatke (poštansku adresu, e-mail adresu, fizičku adresu, telefonski broj), molimo vas da nas obavijestite o promjenama na e-mail [email protected]
Automatsko bilježenje informacija (ne-osobne informacije)
Kad god pristupate internet stranici, općeniti, ne-osobni podaci (preglednik korisnika, broj posjeta, prosječno vrijeme posjeta na stranicama, posjećene stranice) bilježe se automatski (ne kao dio prijave). Ove informacije koristimo za mjerenje atraktivnosti naše internet stranice i poboljšanje sadržaja i upotrebljivosti. Vaši podaci nisu podložni daljnjem razmatranju i nisu otkriveni trećim stranama.

Promocija
Osobne podatke Kraftlab d.o.o. može koristiti za slanje i distribuciju administrativnih i promocijskih e-mail poruka, analizu podataka, obradu plaćanja kreditnim karticama.
Kupac ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruži Kraftlab d.o.o. Kupac može promijeniti bilo koji od svojih osobnih podataka slanjem e-mail poruke na [email protected] U toj e-mail poruci Kupac treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti.
Prilikom registracije na internetske stranice ili kupnje proizvoda, Kraftlab d.o.o. dobiva odobrenje za slanje Administrativne i Promocijske e-mail poruke. Ukoliko Korisnik ne želi primati e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja može odabrati opciju otkazivanja primanja e-mail poruka slanjem e-mail poruke na [email protected] ili odabirom opcije otkazivanja newsletter-a koja se nalazi u svakoj newsletter poruci.

Kolačići
Kolačići su neprimjetni dokumenti koji se privremeno čuvaju na tvrdom disku i omogućuju da naša stranica prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite na internet stranici. Pružatelj koristi kolačiće samo kako bi prikupio informacije koje se odnose na korištenje internet stranice. Naša stranica koristi podatke iz Google Analytics za remarketing oglašavanja. To znači, da na osnovi vašeg posjeta stranice možete vidjeti oglase na google oglašavačkoj mreži ili na drugim internet stranicama koje koriste tu vrstu oglašavanja. U tu svrhu se koriste kolačići kao što su Google Analytics kolačići ili neki drugi strani kolačići kao što su DoubleClick kolačići, pomoću kojih se optimiziraju prikazi oglasa na stranicama koje posjećujete te bilježe vaše posjete na tim stranicama. Također, na osnovi vaših interesa, koriste se podaci iz Google oglašavanja te podaci trećih stranica (one npr. bilježe starost, spol i interes) u kombinaciji s Google Analytics za bolje razumijevanje, analizu i optimizaciju oglašavanja i rada stranice.
Sigurnost naplate karticama
AgentCash – AgentCASH posjeduje certifikate koji potvrđuju da je sustav za online i offline kartično poslovanje u potpunosti u skladu sa svim sigurnosnim specifikacijama kartičnih kuća.

Maloljetne osobe
Maloljetnici ne bi smjeli davati nikakve osobne podatke na stranicama bez dopuštenja roditelja ili skrbnika. Kraftlab d.o.o. nikad neće svjesno prikupljati osobne podatke od maloljetnih osoba, ili na bilo koji način podatke koristiti ili otkriti trećoj strani bez njihove dozvole.

Pravo na informacije
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi naše politike zaštite privatnosti ili kako postupamo s vašim osobnim podatcima, slobodno nam se obratite. Kontaktirajte nas na [email protected]
Biti ćete obaviješteni u skladu s vašim zahtjevom – u pisanom obliku te u skladu s važećim zakonodavstvom – koji su podaci, ako ih ima, prikupljeni tijekom posjete internet stranice.

Objavljivanje promjena
Ova pravila o privatnosti mogu se izmijeniti ili dopuniti u bilo kojem trenutku, bez prethodne najave ili obavijesti. Svaka promjena u našim pravilima o zaštiti osobnih podataka bit će objavljena na ovim internet stranicama. Korištenjem internet stranice www.watsonmedical.eu korisnik prihvaća i suglasan je s cijelim sadržajem ove politike privatnosti. Korištenjem ove Internet stranice nakon izmijene ili ažuriranja korisnik potvrđuje da je suglasan s izmjenama i dopunama.

 

MIŠLJENJE KORISNIKA I OCJENE PROIZVODA

Mišljenja, komentari i ocjene proizvoda koje daju korisnici ili posjetitelji su dio funkcionalnosti internet trgovine i namijenjeni su korisničkoj zajednici.
1. Trgovac ne odgovara za sadržaj mišljenja, komentara i ocjena proizvoda koje daju korisnici ili posjetitelji. Prije objave Trgovac može pregledati i odbaciti ocjene, komentari i mišljenja koja su očite neistine, koja su uvredljiva, dovode ostale posjetitelje i korisnike u zabludu, opscena ili po mišljenju Trgovca ne nude nikakvu korist. Trgovac ne odgovara za informacije u komentarima i ocjenama te se odriče bilo kakve odgovornosti koja proizlazi iz tih informacija.
2. S objavom mišljenja, komentara ili ocjena korisnik ili posjetitelj dozvoljava Trgovcu upotrebu ili objavu cijelog ili djelomičnog djela u svim elektronskim ili drugim medijima bez vremenskog ili nekog drugog ograničenja, ako su isti u poslovnom interesu Trgovca. To uključuje i objavu na oglasima ili druge vrste komunikacija. Autor mišljenja, komentara ili ocjene garantira da je vlasnik materijalnih i moralnih autorskih prava za napisana mišljenja, komentare i ocjene te da ih besplatno i vremenski neograničeno prepušta Trgovcu.

 

PRITUŽBE I SPOROVI

Trgovac ima uspostavljen sustav rješavanja pritužbi i osobu zaduženu za kontakt s korisnicima putem elektronske pošte ili telefona. Kupac nas može nazvati na broj telefona 01/222 70 70 ili se može obratiti na e-mail adresu [email protected] Postupak za podnošenje žalbi je dostupan na internet stranici, jednostavan za korištenje i povjerljiv.
1. Trgovac potvrđuje, u roku od pet radnih dana, da je primio pritužbu i javiti će kupcu koliko je potrebno za obradu iste te ga informirati o proceduri.
2. Trgovac je svjestan osnovne značajke potrošačkog spora, što se tiče sudskih sporova, te njegove asimetrije između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju spora. Trgovac traži najbolji način za rješavanje bilo kakvih nesuglasica mirnim putem.
3. Svi eventualni sporovi rješavaju se putem hrvatskog materijalnog i procesnog prava, na sudu u Zagrebu. Svi odnosi i prava koji nisu obuhvaćeni ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja uređeni su Zakonom o obveznim odnosima, Zakonom o elektronskom tržišnom poslovanju i Zakonom o zaštiti potrošača.

 

SADRŽAJ INTERNETSKIH STRANICA

Dokumenti publicirani na www.watsonmedical.eu ne smiju se kopirati osim ukoliko se kopije ne koriste za nekomercijalnu i osobnu upotrebu. Uz poštivanje gore navedenog ograničenja, kopiranje je dozvoljeno samo uz navođenje svih zadržanih napomena i upozorenja o autorskim pravima, drugih upozorenja o vlasništvu bilo koje vrste, te svih ograničenja od odgovornosti koja su navedena na ovim internetskim stranicama.
Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija informacija sadržanih na ovim internetskim stranicama dozvoljena je samo uz prethodno izričito odobrenje vlasnika internetskih stranica.
Ove internetske stranice daju općenite informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zdravlje. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta ili uputa o korištenju pojedinih proizvoda kao niti promocija pojedinih proizvoda kao takvih.
Ove internetske stranice ne sadrže potpune medicinske ili nutritivne informacije i napravljene su kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog stručnjaka. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim stručnjacima.
Za specifične savjete i upute u svezi s proizvodima i uslugama spomenutim na ovom web site-u, vezanima za zdravstvene tegobe, molimo da se obratite izravno na medicinske izvore, liječničko i ljekarničko osoblje, te na tijela koja izdaju rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.
Kraftlab d.o.o. će poduzeti odgovarajuće napore kako bi informacije na ovom web site-u bile točne i precizne, ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti ili potpunosti. Svi korisnici Watson Medical portala suglasni su s činjenicom da osobno snose svaki rizik u vezi s pristupom i korištenjem sadržaja ove web stranice. Kraftlab d.o.o. ovime isključuje svoju odgovornost za svaku izravnu i/ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja www.watsonmedical.eu kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ove web stranice. Kraftlab d.o.o. pridržava pravo bilo kakve izmjene sadržaja ovog web site-a, u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga, bez prethodne obavijesti te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.
Ove internetske stranice mogu sadržavati informacije trećih strana i linkove na druge internetske stranice nad kojima Kraftlab d.o.o. nema nikakvu kontrolu. Takve informacije su označene na odgovarajući način uz upućivanje na pravo vlasništva trećih osoba, kad je smatrano da je to obvezno učiniti i gdje god je to bilo provedivo. Kraftlab d.o.o. ne daje nikakva jamstva u pogledu točnosti ili bilo koje druge karakteristike takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za te informacije.

 

PROMJENE U OPĆIM UVJETIMA POSLOVANJA I KORIŠTENJA

Trgovac će, u slučaju promjene Općih uvjeta koji uređuju poslovanje i korištenje internet trgovine, sigurnosti podataka i drugih područja koja su vezana uz poslovanje internet trgovine te u slučaju dopune Općih uvjeta poslovanja i korištenja obavijestiti korisnike i posjetitelje na stranici www.watsonmedical.eu.
Kraftlab zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Opće uvjete. Promjene stupaju na snagu danom objave na stranici. Nastavak pristupanja stranici ili korištenja bilo kojeg dijela njezinog sadržaja smatrat će se pristankom na izmijenjene ili dopunjene Opće uvjete poslovanja i korištenja.
Svaki korisnik sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene. Nastavak uporabe ove Internetske stranice od strane korisnika nakon stupanja izmjena na snagu, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete.
Korisnik koji se ne slaže s promjenama ili dopunama mora u roku od 8 dana otkazati svoju registraciju jer nakon 8 dana to više nije moguće. Korisnik može otkazati registraciju tako da da trgovcu pošalje pisanu izjavu o otkazivanju.

 

PRIHVAĆANJE OPĆIH UVJETA POSLOVANJA I KORIŠTENJA

Pristupanjem internetskoj stranici ili korištenjem bilo kojeg dijela njezinog sadržaja ili usluga, prihvaćate Opće uvjete poslovanje i korištenja internetske stranice www.watsonmedical.eu, kao i sva ostala pravila i uvjete korištenja predmetne stranice i usluga koje se putem nje pružaju. Ukoliko se ne slažete s navedenim, molimo prestanite koristiti stranicu i usluge koje se putem nje pružaju.